Mobilciler için en iyi 10 mobil video düzenleyici uygulamalarını derledik. İster ücretli ister ücretsiz olsun artı özellikleri ve eksi özelliklerini takdirlerinize sunuyoruz. En iyi mobil video düzenleyici olarak düşündüğümüzü birinci sıraya yazdık. Her mobil video düzenleyicisinin kendine has özellikleri bulunabilir. Video üzerine yazı yazmak için uygulama arıyorsanız superfx öneririz, fotoğraflarla kolaj yapmak istiyorsanız inshot öneririz. İhtiyacınız olan en kolay telefon mobil düzenleyici uygulamasını bulmak için özellikleri okumalı ve uygulamanızı seçip indirmelisiniz. İşte en iyi 10 mobil video düzenleyici listesi;
1 – inshot video düzenleyici uygulaması
İnshot uygulaması yalnızca video düzenleme değil aynı zamanda fotoğraf düzenleme ve kolaj hazırlama konusunda da size hizmet sunuyor. Birden fazla videoyu birleştirmenize olanak sağladığı gibi, dilerseniz hem video hem de fotoğrafları birleştirebilirsiniz. Veya sadece fotoğraflar ile de video oluşturabilirsiniz. Dilerseniz eklediğiniz videoların sesini %0’dan %100’e kadar ayarlayabiliyorsunuz. İstediğiniz şekilde videoları kırpabilir, süresini kısaltabilir/ uzatabilir veya yavaşlatıp hızlandırabilirsiniz. Kendi alt yapısında onlarca fon müzik bulunduruyor, dilerseniz telefonunuza kayıtlı müzikleri de videonuza ekleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda içerisinde yer alan efektler sayesinde videonuzu daha çekici kılacaktır. Bu uygulama ile istediğiniz videoyu tam olarak oluşturabilirsiniz. Videonuzu hazırlamaya başladınız, fakat uygulamadan çıkmanız gerekti. Bu durumla karşılaştığınızda birçok uygulamada hazırladığınız her şey silinecektir. Fakat inshot uygulaması yaptığınız/ yapmaya başladığınız videonuzu taslak olarak kaydeder. Böylelikle yaptığınız çalışmalar hem boşa gitmez, hem de dilediğiniz zaman tekrar düzenlemeler yapabilirsiniz. Mobil video düzenleyici sırasında ilk sıra inShot uygulamasının.
2 – photo grid video uygulaması
Bu sektörde en çok kullanılan uygulamaların başında photogrid gelmektedir. Adında photo geçmesine aldanmayın, kendisi çok güzel bir mobil video düzenleme uygulamasıdır. Kolajları rahatlıkla yapabileceğiniz, kendi kolaj tasarımlarınızı oluşturabileceğiniz eşsiz özellikler sunuyor. Pro versiyonu da bulunuyor fakat ücretsiz versiyonu çoğu işinizi görüyor. Fotoğrafçıların ilgisini çeken bu mobil video düzenleyicisi, instasize seçeneği sunuyor. Fotoğraflarını instagramda rahatlıkla paylaşabilmeniz için resimlerinizi 1:1 ebatlarında galerinize kayıt edebiliyor. İnstagram için ayrıca bir düzenlemeye ihtiyaç duymuyorsunuz. Ayrıca instagram üzerinde bulunan efektlerin çoğunu daha profesyonel şekilde yönetebilmenizi sağlıyor. 60’dan fazla filtre içeren photogrid, 90’dan fazla arkaplan background seçeneği sunuyor. Selfie çekimlerinde ise yüz kırışıklıklarını giderici, yok edici ve düzeltici fırçaları (brush) bulunuyor. Çektiğiniz fotoğrafları veya videoları 10 farklı çerçeve seçenekleri ile süsleyebilir, sayısız yazı fontlarında text ekleyebilir, 5 farklı şekilde mozikleme kalemi kullanabilirsiniz. Pro versiyonu ile ücretsiz versiyonu arasındaki farklar şöyle; pro versiyonunda 1000’den fazla ikon bulunuyor, video kolajlarınızın tasarımını tamamen size bırakıyor, full HD video çıktısı alabiliyorsunuz, arkadaşlarınızla watermarks olmadan paylaşabiliyorsunuz. Kısacası çok da cezbedici yönü bulunmuyor pro versiyonunun. Ücretsiz versiyon kullanmanızı tavsiye ediyoruz. İntro yapma veya doğum günü videosu hazırlama alanlarına kullanılabilir. Mobil video düzenleyici listesinin ikinci sırasını photogrid fazlasıyla hakediyor.
3 – Viva Video Uygulaması
Viva video uygulamasının ücretsiz versiyonunu kullanacaksanız en fazla 5 dakikaya kadar olan videoları kaydedebileceğinizi söylemek gerekir. Videolarınızı da yine filigranlı kaydetmek zorundasınız. Hem video hem de fotoğrafları, yeni oluşturacağınız video için birleştirebilme imkanını sunuyor uygulama. Boyut ayarlama, kırpma, bölme, video/fotoğraf geçiş efekti, kopyalama, sıralama, döndürme, tersine çevirme, metin ekleme, hız ve ses ayarı gibi düzenlemeler mevcuttur. Bu uygulamayı çekici kılan asıl şey içerisinde yer alan temalardır. Onlarca temayı içinde barındıran viva video uygulaması, size kolaylık sağlayacaktır. Eğer filigran sizin için önemli bir şey değilse hemen indirip denemenizi tavsiye ederim.
4 – Enlight Videoleap Editörü
Videoleap video uygulamasını indirir indirmez hemen üyelik istiyor. Ücretli versiyonu baya pahalı olan uygulama ilk üç gün kısıtlı ücretsiz kullanım fırsatı sunuyor. Birden fazla video ve fotoğraf ekleyerek videonuzu dilediğiniz gibi oluşturma imkanı sunuyor. Diğer uygulamalardan farkı üst üste birden fazla görsel ve videoyu karıştırabiliyorsunuz. Yani ekstra bir kolaj yapmanıza gerek kalmadan direkt uygulama üzerinden karıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Photofox uygulaması ile görsel düzenleme uygulamasını da deneyebilirsiniz. En iyi mobil video düzenleyici uygulamarı arasında yerini alabilir.
5 – Splice Video Mobil App
Bu uygulama da, yine diğer uygulamalar gibi hem fotoğraf hem videoları birleştirme imkanı sunuyor. Bu video uygulamasında farklı olarak önemli noktaları, yani vurgulamak istediğiniz yerleri dilediğiniz sürede belirleyerek, videonun vurgusunu kendiniz oluşturabiliyorsunuz. Videonuzu oluşturmadan önce en boy oranını portre kare veya yatay olarak seçmenizi istiyor. Haftalık 19,99₺ ödeyerek uygulamayı mobil video düzenleyici edinebilirsiniz.
6 – Filmmaker Pro Ücretli Mobil Uygulama
Projeyi oluşturmadan önce proje formatını ( manzara/ portre/ kare/ instagram) oluşturmanızı istiyor. Hem video hem fotoğrafları birleştirebileceğiniz gibi resim içinde resim de oluşturabiliyor, müzik/ ses kaydı ekleyebiliyor, çıkartma ve ilüstrasyonlar yükleyebiliyorsunuz. Oluşturmaya başladığınız proje yarım da kalsa kaydediliyor ve sonradan düzenleme yapma imkanı sunuyor.
7 – Videoshow Ücretsiz Mobil Uygulama
Uygulama ücretsiz gibi görünse de yükleyince direkt VIP ayrıcalıklarını göstererek üyelik istiyor. Kısaca VIP ile ücretsiz versiyonunun farkından bahsedecek olursak; her ikisinde de video düzenleme ve süper kamera özelliği mevcut. Peki VIP ayrıcalıklarını sıralarsak;
- Reklam yok
- Fligran yok
- 1080P dışa aktarma
- Ses çıkarma aracı
- Video kolaj
- Gif olarak dışarı aktarma
- 100 ve daha fazla malzeme seçimi
- Mozaik
- Metni kaydırma
- Video ayarlama
- Video katmanlama
- Özel fligran
- Kapak
1 yıllık üyelik 147,99₺, ilk üç gün ücretsiz kullanımla aylık 33,99₺ ödeyerek uygulamayı edinebilirsiniz. Mobil video düzenleyici sıralamalarında ancak yedinci sıraya koyabildik.
8 – Magisto Mobil Video Düzenleyicisi
Aylık 199,99₺ ve ilk yedi gün ücretsiz kullanım hakkı sunan uygulamada halihazırda birçok tema var. Öncelikle kullanmak istediğiniz temayı seçiyorsunuz ardından istediğiniz görselleri ve videoları seçiyorsunuz. Son olarak uygulamanın kendi içinde barındırdığı müziklerden birini de seçerek videoyu oluştur butonuna basarak bir süre bekliyorsunuz. Ekstra bir işleme gerek kalmadan saniyeler sonra videonuzu alabiliyorsunuz.
9 – Quik – GoPro Mobil Video Editörü
Adından da anlaşılacağı gibi Gopro kamerasını hedef alan bir mobil video uygulamasıdır. Aksiyon kamerası ile kayıt ettiğiniz görüntüleri bu uygulama içerisine atarak fon müzik, arka plan müziği kolaylıkla eklenebiliyor. Dilerseniz otomatik olarak eklediğiniz fotoğrafların da slayt görüntüsünü video olarak kaydediyor. Eklenen fotoğraflar galeriye dönüştürülebiliyor ve slaytlar için tema seçilebiliyor. Bunların yanında standart mobil video düzenleyicilerinde olduğu gibi kırpma, yeniden boyutlandırma, döndürme, opaklaştırma, montajlama gibi bir çok video hizmeti sunuyor. Gopro’nun diğer uygulamalara göre üstün yönü ise videoyu yavaşlatmasıdır. Aksiyon kamerasını hedef aldığını belirtmiştik. Aksiyon kameralarında veya normal kameralarda çekilen videoları yavaşlatarak görsel bir şov sunabiliyor. Çoğu uygulamada olduğu gibi Quik’te de video üzerine yazı (text) eklenebiliyor. Mobil video düzenleyici listesinin dokuzuncu sırasında Magisto yerini aldı.
10 – SuperFX Effects Uygulaması
Superfx neon ışıklarla güçlendirilmiş ve genellikle renkli ışıkları hedef alan efektler üretmiştir. Mobil video düzenleyici olarak superfx uygulaması önerilebilir fakat uygulama içi satın alımlar bulunuyor. Yani uygulamanın tüm özelliklerini kullanabilmek için lisans satın almanız gerekiyor. Ücretsiz olarak sunduğu bazı efektler de mevcut fakat bir hayli kısıtlı. Para kazanmak için yapılmış bir uygulama.Uygulama açıldıktan sonra kamera açılabiliyor ve kayıt alınabiliyor. Daha sonra video veya fotoğraf üzerine neon ışıklar veya ikonlarla efektler verilebiliyor. Uygulamanın 1.8 sürümü yaklaşık olarak 95MB boyutlarında.
Mobil Video Düzenleyiciler
Sizler için en iyi 10 mobil video düzenleyici listesi derledik. Dijital sektör sürekli güncellenen ve yenilikler eklenen branş olduğu için, ileriki tarihlerde bu liste değişebilir. Önümüzdeki günlerde çok daha iyi mobil video düzenleyici uygulaması çıkar ve zamanla yayılırsa, bizlerde bu listeye ekleyebiliriz. Bazı basit programlar bazen hayat kurtarabiliyor. Böyle bir mobil video düzenleyici kullanıyorsanız ve memnunsanız lütfen aşağıda bulunan yorum bölümünden bizlere gönderin. Listeye ekleyelim. Tecrübelerimizi herkesle paylaşalım.
inshot uygulaması tüm ihtiyaçlarımı çözüyor.bende tavsiye ederim